Азербайджан е привел в бойна готовност армията си в Карабах

Азърбейджанските власти са привели войската си в Карабах в бойна готовност заради информация за  провокации от страна на Армения. Това съобщава Министерството на отбраната в Баку.

Армията на Азърбейджан е нанесла удари по огневи точки на арменските въоръжени сили по линията Физули-Ходжавенд, за да се предотврати “целенасочена диверсия и за да бъде наказан противникът за убитите на 7 юли мирни жители на Алганъл”, се казава още в съобщението. Според Азърбейсбжан, арменските сили са претърпели загуби.

“Унищожена е значителна военна сила на противника, от строя е изведена част от вражеската военна техника, а стратегически инфраструктурни обекти са непригодни за ползване”, съобщават още официалните власти в Азърбейджан и уточняват, че контролират обстановката по всички линии на фронта.

Конфликтът в Нагорни Карабах се възобнови на 2 април 2016-та, след мащабен сблъсък между войските на Армения и Азърбейджан. На 5-ти април, тази година, страните постигнаха примирие. По данни на ООН в резултат на изострения конфликт, на 6-ти и 7-ми юли са загинали 33-ма души, а други 200 са получили наранявания.

На 4-ти юли Баку докладва, че арменската армия е обстрелвала мирни граждани в Карабах, при което има двама загинали.

Препечатка от “Дебати“.

(5)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*