Телевизионната безвкусица: тахан-халва със сметана

Водещата на "Събуди се" Мартина Ганчева
Водещата на "Събуди се" Мартина Ганчева
Сутрешният блок на Нова отвежда ТВ журналистиката към нови, неподозирани хоризонти. След като Софийският университе откри магистратура по “лайфстайл журналистика”, от частната медия вдигнаха залога с “лайфстайл журналист, който готви и взема итервю”. Така зрителят получава всичко накуп и то в една-единствена сочна инфохапка!
Но преди да стигнем до кулминацията – малко въведение. Водещата е облечена в ярко зелено на фона на ярко червен диван. Седнала е все едно има цистит и ръси позитивизми. От апаратната трябваше да сложат предупреждение за хората с цветочувствителна епилепсия, защото си беше опасно. Червеното от дивана влизаше е зелените шифонени ръкави на жената пред камерата, а зеленото даваше зловещи отблясъщи върху пурпурокадифения диван…
Следва новата рубрика на Мундю, телевизионната версия на Азис. Но с едно уточнение – Азис може да пее, а ефирният му близнак е просто телевизионен вирус. Този “обект” е решен в черно – Мундю (вижда ми се по-подходящо от Мон Дьо) носи черна престилка с едри капси и метални декорации, малко в стил садо-мазо. Освен това – черни ръкавици, черна брада и каквото се сетите още, и бърка десерт, докато си говори с някаква актриса с кошутински поглед, която също е в черно… И бедната е толкова скована, че дори не се включи в готвенето. На фона на скъпото студио десертът на Мундю е безвкусица от тахан-халва, мента и сметана. Пълен “шит”, ако трябва да смекчим изказа… Мариян Станков се държи пасивно-агресивно – говори тихичко и подхвърла накави мръсни въпросчета, които не се чуват поради тракането на миксера. Но все пак долавяме: “режисьорите правят ли ти предложения да четете сценария в 4 сутринта?”
В предаването има още – акция на ДАНС в Старозагорско, живо включване от Сърница, където има няколко човека с коронавирус; още едно включване от бетонирания плаж “Алепу” и рубриката на Божкова-Софиянска, дъщерята на бившия столичен кмет Стефан Софиянски и снаха на още по-известния и по настоящем – беглец в Дубай, бизнесмен Васил Божков. Тя е ВИП личност и интервюира други като нея, с които драгият зрител няма как да се срещне в реалния живот. Всичко това е сервирано без да се прави връзка между материалите и темите. Нещо като емисия новини, в която водЯщата чете само бланкове, а от апаратната пускат видеата…Ще каже някой – това е магазинно предаване. Ама и в магазинното предаване все пак трябва да има някаква тема. Иначе става тахан-халва със сметана..

(10)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*