Руската ваксина срещу коронавирус е силноопасен ветеринарен продукт

Taка наречената руска короновирусна ваксина, всъщност е опасен за хората ветиринарен продукт. Това пише във фейсбук Александър Кудрявцев – ръководител на руска биофармацевтична компания “Протеомарин” и изследовател в Института по биохимична физика на Руската академия на науките.

Според Кудрявцев продуктът е опасен, защото е от типа “живи” ваксини (например срещу шап по говедата) и съдъра голямо количество антигени – около милиграм. Приложението му може да доведе до смърт. При някои ветеринарни прдукти от старо поколение, това е било допустимо, за да не се разпростанява заразата. Стратегията е ефективност пред безопасност. Подобен подход обаче е абсолютно забранен за хумамнен медицински продукти. Кудрявцев обяснява, че стандартната противогрипна ваксина съдържа между 5 и 15 микрограма антиген на доза или между 15 и 45 микрограма за 3 приложения.   Макар че създателите на ваксината не са публикували нейният състтав, Кудрявцев пише, че новата руска коронавирусна ваксина Sputnik V съдържа между 225 и 250 микрограма антиген и около 750 микрограна алуминиев хидроксид (силно опасен препарат за растителна защита, забранен в повечето страни.)

Руската ваксина беше обявена в края на август, лично от руския президент Владимир Путин, a през октомври авторитетното британско списание The Lancet писа, че ” е безопасна и предизвиква имунен отговор”.

Беларуският президент, който се крепи на поста си с подкрепа от Москва, въпреки протестите в страната е един от първите, инжектирали се с новата руска ваксина. Тя беше приложена и на дъщерята на руския президент Владимир Путин.  Припомняме, че през 2021 в Русия предстоят избори и ваксината срещу коронавируса е използвана за пропагандни цели.

(21)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*