Расистка ще отговаря за човешките права в администрацията на Байдън

Кристин Кларк, която беше номнирана от Джо Байдън да оглави департмента по човешките права към Министерството на правосъдието.

Новият американски президент Джо Байдън си навлече остра критика още преди да встъпи в длъжност, заради избора си на администрация. Една от номинациите, предизвикала неодобрение е тази ка Кристен Кларк, която е определена да ръководи департамента за граждански права към Министерството на праводъдието. Тя е адвокат по човешките права, известна с крайните си расистки възгледи. През 90-те тя се обръща официално към учените от Харвард с призив да открият генетичните различия между бялата и негроидната раса, посочвайки превъзходството на чернокожите.

По думите й – сърцевината на човешкия мозък е черна, тъй като съдържа големи количества невро-меланин, който е от съществено значение за неговото функциониране. Кларк изтъква, че човешките психични процеси се контролират от меланин, даващ на чернокожите превъзходни физически и умствени способности., докато при европеидната раса, това вещество е в значително по-малки количества.  В подкрепа на тезата си за превъзходството на негроидната раса, Кларк изтъква, че черните бебета започват да седят, пълзят и ходят по-рано от белите. Негативното й отношение към белите, прелива и към антисемитизъм. Кристен Кларк е известна с подкрепата си към тринидатския антисемит Тони Мартин, автор на манифеста „Еврейският натиск“, в който той описва „ескалиращата еврейска атака“ срещу чернокожите. 

(24)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*