Локдаун в китайската провинция Хубей, след като СЗО започна разследване за коронавируса

Ухан, 29 април 2020 - снимка от въздуха, показваща Жълтата кула

Един ден след като в северната китайска провинция Хубей прстигнаха лекари от СЗО, за да разследват появата на коронавируса, който причини смъртта на около 2 млн. души и забави световната икономика,  там е обявено “извънредно положение”. Преди да започнат работа, 10-имата учени от СЗО, ще трябва да изкарат 14-дневна карантина на китайска земя. А по всяка вероятност, когато карантината им свърши, ще се окажат ограничени от мерките.

Днес изненадващо, след дълго мълчание, което навеждаше на мисълта, че Китай се е справил с COVID-19, Поднебесната империя докладва нови 124 случаи на коронавирус:81 в провинция Хубей и 43 в Пекин. Съобщава се и за един смъртен случай в селските райони на Хубей, но не са дадени подробности. Под карантина е поставена столицата на провинцията – 11-милионния Шижиазхуанг и два по-малки града Ксингтай и Лангфанг. Наложена и е карантина на отделни квартали на Пекин.

Вероятно пълното затваряне ще попречи на планираното разследване от страна на СЗО относно произхода на вируса. Което навежда на мисълта, че китайците крият най-малкото наличието на епидемия в момента. Припомняме, че  първоначално Пекин отричаше наличието на заразна инфекция, предизвикана от непознат вирус. А когато призна за съществуването й, обяви, че не се предава от човек на човек, което се оказа дълбоко невярно.

(32)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*