Данните от К-19 тракер сочат, че ваксините не изграждат трайна защита

Съществува диспропорция между броя на ваксинираните и новите случаи на К-19. Това сочат данните от тракера на американския Център за борба с ковид McKinsey. Прави впечатление, че страните с висок процент ваксинирани имат повече нови случаи от тези с по-нисък процент. Да вземем Балкансия регион, например: у нас имунизация срещу К-19 е поставена на 15%. В момента имаме 61 активни случая на 100 К души. Идентича е ситуацията в Сърбия (61 нови случая на 100 К души), но там ваксинирани са 31%. В Гърция процентът на ваксинираните е 51, но активните случаи на 100 К са значително повече – 216.

Подобна е картината и в Северна Африка: в Саудитска Арабия ваксина са си поставили 28% от хората. В страната има 44 активни случая. В Алжир активните случаи са също 44, но при 2% ваксинирани. По сходен начин могат да се сравнят данните в много страни и региони.

А резултатите навеждат на мисълта, че ефективността на ваксините срещу К-19 е слаба. Прословутите антитела, които трябваше да създадт ваксинираните и за които всички са се хванали като за панацея, не дават траен имунитет. Това разбира се, е азбучна истина в медицината и имунологията, в частност. Трайният имунитет всъщност се дължи на т.нар. Т-лимфоцити.  Именно те съдържат “имунната памет”. Вероятно поради подобна причина, по-слабо ваксинираните българи и сърби са по-защитени от К-19 от гърците. Просто българите и сърбите, тъй като живеят по на север от гърците, са се срещали по-често с респироторни и корона вируси и са изградили имунитет. Хората в Алжир и саудитите имат еднакъв брой нови случаи, ако и едните да са ваксинирани на 28%, а другите – едва на 2%. Те живеят на една и съща географска ширина и са еднакво изложени или неизложени на респираторни инфекции. Случаите там са сравнително малко, което може да е резултат от горещия и сух климат.

За ниската ефективност на ваксините намеква и Министерството на здравеопазването на Израел, цитирано от изданието Izraelnationalnews.com. Почти 40% от новите пациенти (не случаи) на К-19 в Израел са били ваксинирани – в сравнение със само 1%, които са били естествено заразени преди това.

(113)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*