Германия е изхарчила близо 21.7 млрд. евро за справяне с бежанската криза рез 2016-та

Германия е изразходвала 21,7 млрд. евро за справяне с бежанската криза през изминалата 2016-та, пише “Ройтерс“. (За сравнение държавния бъджет на България за 2017-та е над 16 млрд. евро, или 38 млрд. лв.) Това става ясно от публикуван финансов отчет на правителството. Очаква се през тази година да бъдат изразходвани още 7 млрд. евро за разрешаване на проблемите с мигрантите. Повечето от парите са разпределени между различните общини, а мерките за интегриране на бежанците получават 2,1 млрд. евро.

За какво са отишли милиардите:

  • 7.2 млрд. от тези пари са били траншове с помощ към засегнати страни от миграцията (предимно в регионите – техен източник);
  • 1.3 млрд. са отишли за администрирането на мигрантския поток в Германия, вкл. битовото им устройване;
  • 2.7 млрд. за проекти по интегриране
    и т.н., и т.н.

От доклада става ясно още, че населението на Германия  е нараснало с близо 600,000 души само в рамките на година. Така то вече достига рекордните 82,8 млн. души. Федералната статистическа служба обяви, че това се дължи на мигрантите, които са пристигнали в страната. Освен големият брой бежанци от Близкия изток и Африка, Германия привлича и редица имигранти от европейски държави като Гърция и Испания, пише „Ройтерс”.

Статистическата служба обяви още демографски данни:  за 2016г. броят на починалите е превишил този на новородените с между 150 000 и 190 000. Ройтерс посочва още, че началото на мрачната тенденция в Германия е поставено още през 1972 г.

В понеделник финансовият министър на Федералното правителств  Волфгагг Шойбле, отправи остра критика към миграционната политика на Меркел, като подчерта, че за последните 2 години в страната са влезли над 1 млн. мигранти. “Ние, политиците също сме хора и дпускаме грешки, но поне може да се поучим от тях”, заяви Шойбле пред “Велт ам Зонтаг”(Welt am Sonntag), цитиран от “Ройтерс“. Шойбле е част от консервативната Християн-демократическата партия (ХСД) на Ангела Меркел, която загуби подкрепата на антимигрантската Алтернатива за Германия, във връзка с миграционната политика, след наколко атаки, извършени от мигранти.

 

 

(5)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*