Кой “прецака” хубавата Елена?

Новината за задържането на Е. П. на летището във Варшава с крадена козметика, беше доста неочаквана. Толкова неочаквана, че се появиха предположения, че е фалшива. Обаче се оказа истинска. Експосланика ни в САЩ обясни, че получила обаждане от болната си майка от България и затова напуснала магазина с кремовете, без да ги плати. Тя обаче беше задържана 3 дни след изчезването на козметиката.

П. беше едно от имената, които се спрягаха в публичното пространство у нас за еврокомисар. След инцидента във Варшава, обаче кандидатурата й е невъзможна. “Отстреляха ли я?” И защо? А още – и кой? (За разместване на пластовете в Москва ли става дума?)

Вероятно, инцидентът на летището във Варшава може да се обясни с болестна особеност. Има подобен случай от 1991-ва в САЩ.

Историята, според публикация на “Ню Йорк Таймс”, е следната: петчленна българска парламентарна делегация била на обиколка в САЩ, по покана на Агенцията за информация. В градчето Сан Антъни, щата Тексас, българските депутати били изгонени от охраната на мол. По уредбата било излъчено съобщение за съмнителна група, а клиентите на търговския център били предупредени да внимават за личните си вещи. След това охраната тръгнала по петите на българските политици и те науснали магазина. Следва цитат на П., в който тя обяснява, че е члена на парламета на България, че притежава имунитет и изразява неодобрение към начина, по който я третитра охраната.

Статията на “Ню Йорк Таймс” завършва с извиненията на собственика на мола…

П. беше налагана от целия политически спектър у нас, но явно е имала и врагове. Интересен е и въпросът защо се е разхожда с български диломатически паспорт, макар че оглавяваше Американския еврейски комитет, т.е. не е дипломат и не следва да притежава имунитет.

Накрая, да си задаем риторичния въпрос: Кой назначава и лансира в политиката хора “с поведенчески особености”- тези хора са доста удобни, защото могат да бъдат манипулирани лесно, нали така…

 

(37)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*