Кой всъщност е проф. Витанов, когото медиите пробутват като математик?

Проф. Витанов винаги е под ръка на управляващите, с катастрофални прогнози, които за голяма радост са далеч от истината!

Всички медии наричат “математик” проф. Николай Витанов, един от членовете на НОЩ. Той е спряган за автор на апокрифния епидемичен модел за разпространението на коронавируса у нас.
Прогнозата му не е публикувана официално, но пък се твърди, че тя стои в основата на решенията, които бяха взети за блокиране на страната между 13 март и 14 май.

Въпросният учен, известен с презрителната си усмивка и прозвището “повелитялят на гатанките”, охотно коментира медицинстаката страна на темата за коронавируса и отказва да отговаря на въпроси за данните, с които всъщност се занимава. Възможно е причината за това да е свързана с по-ранни прогнози, давани от професора, които на времето “страхуваха” хората, но се оказаха неверни. Част от тях публикуваме в края на дописката.

Важно е да се уточни, че макар и в публичното пространство, проф. Витанов битува като “математик”, той е физик работи към Института по механика на БАН (не към Института по математика и информатика). Специалист е по механика на флуидите, а през 2007 е защитил доктурантура по математика, което не го прави “професор по математика”, в какъвто го произведоха колегите. Доктурантурата по математика се отразява като “к.м.н” – което ще рече “кандидат на математическите науки”, но същата абревиатура може да означава “кандидат на медицинските науки”, във връзка с компетенциите му по разпространението на коронавируса.

Ето линк към профила на професора в Института по механика на БАН – има и снимка….Публикуваме и някои от “прогнозите” му, достойни за малинка или за вашето доверие – всеки да си прецени. Важното е, че проф. Витанов винаги е под ръка на властта и дава точните прогнози!

(5)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*