НТВ пита д-р Николова – да ваксинираме ли децата?

В медиите има едно златно правило: канят се едни и същи хора…Няма значение какво говорят. Колкото по-големи небивалици, толкова по-добре. Хората се дразнят, коментират. Рейтингът се вдига…Катастрофите и природните бедствия не са такъв елексир за гледаемостта като говорители, които дразнят публиката. Един от любимите гости в сутрешния блок на НТВ е д-р Николова, личен лекар. Нямам нищо против въпросната лекарка, но не обичам да ми се карат рано сутрин от телевизора…Мога да изтърпя всякакви мнения, ако са изказани някак по-смирено, без агресия.

Не знам кой толкова я беше ядосал, но все пак в 8 без 15 да викаш без видима причина, е някак неприлично. Раздразнението е състояние на ума, което е неприятно и е свързано с гняв, разочарование и отклоняване от съзнателното разумно мислене.

Стоически намалявам телевизора и се опитвам да проследя логическата линия. В студиото говорят за ваксините и грипа. Виктор Николаев пита – да се ваксинират ли децата, за да не хванат грип? Прост и кратък въпрос, на който очаквате отговор “да” или “не”, плюс аргументация.

Но не би…Според докторката децата трябвало да се ваксинират, за да не ползват родителите болнични. Обаче родителите не искали да си ваксинират децата и някой по-вишестоящ трябвало да ги задължи. Но и да се случи това – пак нямало да е добре, защото имало грипна епидемия. И по-добре да не се ваксинират… Моля? Кое от двете? Повтарям по-бавно – да се вак-си-ни-рат или – не? А и ваксини нямало. Разгеле … Сега вече стана сложно-страшно: “Децата да се ваксинират, въпреки нежеланието на родителите, ама по-добре – не заради грипа, с липсващите ваксини.” Вие разбрахте ли как да постъпите? Аз разбирам, че всеки сам си “преценя”.

По-важното е, че потребителската такса трябвало да се вдигне на 5 лв. Не на 5 лв, а на 8 лв. По-добре. Но и да се вдигне, пак докторката няма да е доволна, защото децата, пенсионерите и инвалидите не плащали потребителска такса. Пък сега точно такива хора пълнели кабинета й. Ти да видиш?

НТВ пита д-р Николова – да ваксинираме ли децата?

(16)