Иван Искров е получавал 16 546 лв./месечно като управител на БНБ

Иван Искро (тогава управител на БНБ) и Цветан Василев (тогава собственик на КТБ) изпълняват "Калино моме"

Прочулият се с изпълнението си на “Моме Калино” бивш управител на БНБ Иван Искров е получавал 16 546 лв/ месечно. Това гласи горещо петъчно прессъобщение от БНБ, изпратено в 18.25 ч., сякаш в потвърждание на отдавна съществуващото съмнение, че докато повечето от нас се редят по опашки в кварталните супермаркети или бибиткат от колите си в задръстванията, банковия регулатор работи.

Сумата включвала всички форми на основно и допълнително възнаграждение, информират още от БНБ. А, стига бе! Та той е вземал само някакви си 16 хил. и нещо, не както Велизар Енчев беше казал 45 хиляди. Значи, нещата не са толкова зле. От друга страна, успокоени от сравнително по-ниската заплата на предишния управител на БНБ, продължаваме да недоумяваме колко получава настоящият (Димитър Радев). При встъпването си в длъжност той заяви, че не знае за колко пари ще работи и че от друга страна в СБ, получавал повече. (Как точно е стигнал до този извод, не стана ясно.) В допълнение, Радев ще ръководи делегацията, с която България участва в редовните годишни срещи на СБ и МВФ. (Дали за това ще му плащат? И колко? И дали тук не са липсващите 29 хил. лв?)

Но да се върнем към съобщението: заместник-управителите пък вземали с около 1.5 хил. по-малко. Тази новина също ще ни топли дълго време, тъй като месечният доход на повечетето работещи данъкоплатци е под 1.5 хил.лв. Да не говорим за пенсионерите, майките в майчинство (защото има и работещи), безработните и т.н.

Ако трябва да обобщим: Иван Искров ще се запомни като един от най-скъпо платените изпълнители у нас, засега. “Шоуто България търси талант” продължава.

 

(16)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*